Popis
Každý správny kuchár vie, že správne naporcovať mäso je na prípravu pokrmu základ. K porciovanie mäsa potrebujete dve pomôcky, na ktorých kvalite skutočne záleží. Ostrý nôž alebo sekáčik a kvalitné drevený porciovanie klát.
Špalek na mäso G12 - najlepšia voľba pre porciovanie
Porciovanie mäsa alebo krájanie zeleniny i tvrdých surovín na drevenej masívnej doske je šetrné k nožom aj sekáčkům na mäso, drevo netupí ich ostrie. Porciovanie klát využijete aj pri naklepávanie mäsa paličkou. O kvalitnom prevedení polena na porciovanie mäsa s veľkosťou 40 x 30 cm svedčí aj jeho hrúbka 6 cm.
Bukový klát na porciovanie je stávka na istotu
Drevené kláty na mäso sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, my sme pri výrobe porcovacieho polena G21 použili drevo bukové pre jeho skvelé vlastnosti.
Na rozdiel od dreva dubového v sebe bukové drevo nemá horkosť, ktorá by sa mohla preniesť na potraviny, ani sa nedá tak ľahko znečistiť a zafarbiť, ako je tomu napríklad u dreva jaseňového alebo lipového. Bukový porciovanie klát je chuťovo neutrálny, tvrdý a odolný aj správne hutný.
ak starať o drevené kláty na mäso
Aby vám porciovanie klát vydržal čo najdlhšie, neumývajte ho v umývačke ani nečistite saponátmi. Pri správnej starostlivosti budete mať klát na porciovanie mäsa v perfektnom stave aj bez použitia chémie. Stačí, keď ho po každom použití opláchnete a necháte uschnúť, krájací dosku môžete tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Dobré je drevený klát čas od času naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby drevo nepřesychalo.
TIP: Pred krájaním / sekaním krvavého mäsa môžete drevený klát namočiť. Krv a šťava z mäsa nebudú do dreva tak ľahko vsakovať.
Vlastnosti:
- Kvalitný drevený porciovanie klát s hrúbkou 6 cm
- Chuťovo neutrálny bukové drevo
- Prírodný materiál šetrný k ostrím nožov a sekáčov
- Vyrobené v Českej republike
- Špecifikácie
- Materiál: bukové drevo
- Rozmery (Š x V x H): 400 x 300 x 60 mm
- Hmotnosť: 5,3 kg
Diskusia 0
Žiadne komentáre
Hodnotenie 0
Žiadne komentáre
Doštička G21 40x30x6cm
55,04 €
Nový komentár